Tämä kysymys vaatii paneutumista.
Aiheena tuleviin pohdiskeluihin:
1. Kiinni naulatut korona-ovet, joiden vaikutuksena omaiset tottuivat jättämään seniorikansalaisensa oman onnensa nojaan, nuoret oppivat hahmottamaan senioreja poistuvaksi jätteeksi (no nehän kuolee joka tapauksessa) ja ikärasismi sai hiljaisen hyväksynnän läpi yhteiskunnan. Oudoksi asian tekee, että asenteen lanseerasivat julkisuudessa erityisesti naiset, jotka ovat jo yli puolivälin omassa elämässään. Suuntaa siihen saattoi antaa ihan eri taho, mutta viestintuojilla on oma vastuunsa. On päättäjille kätevää, jos viesti kierrättää vihaa kaukana heistä. Kiinalaiset eivät kehittäneet koronaa saadakseen aikaan väestönrakenteen muutokset. Täällä idea taidettiin jollain tasolla kuitenkin ottaa iloisena vastaan.
2. Digiloikka, joka pudottaa vallankäytöstä seniorit. Ne, jotka ovat siirtyneet digimaailman pätkä kulttuuriin eivätkä anna arvoa yhteisille keskusteluille ja pohdinnoille, saattavat yllättyä, kun suivaantuneet seniorit lähtevät äänestämään. Sillä tämä ikäluokka äänestää. Ja äänestystä ei voi/ei saa järjestää digitaalisesti.
3. Sivuvaikutuksia aiheuttavan Astra-Senecan äkillinen ohjaaminen yli 65 vuotiaiden suoniin. Luvattu rokote on yli 65 vuotiaan osalta vedetty pois: Saimme määräyksen eilen, että sitä ei anneta, hän kertoo hoitajan ilmoittaneen. Hän kieltäytyy tästä vaihtoehdosta ja vaatii luvattua rokotetta. Hoitaja ei voi sitä antaa, joten rokotus jää ottamatta. Kukapa haluaisi ottaa muissa maissa kiellettyä rokotetta. Miksi astua vapaaehtoisesti yhteiskunnan inhimilliseksi jätteeksi kuten eläkkeellä oleva opettaja asennetta kuvaili.
Näihin ja moniin muihin asiaa avaaviin ilmiöihin paneudumme lähitulevaisuudessa. Hyvissä ajoin ennen vaaleja.